General Knowledge : Question – Answer

Set-I

1. Who is known as father of Turkey ?
Answer : Mustafa Kamalpasha
2.Who was the first governor of Uttrakhand state?
Answer :Surjit Singh Barnala
3.Where were the Red Indians reside?
Answer :America
4.What is the state flower of Uttrakhand?
Answer :Brahma Kamal
5.By which act was the marriageable age of girls was raised to eighteen years.
Answer : Sharda Act (1930)
6. Only natural satellite of the Earth is :
Answer : Moon
7. Who played Gandhi’s role in the film ‘Gandhi’?
Answer: Ben Kingsley
8. When is the teacher’s Day celebrated?
Answer: 5 September
9. In which y…