Sports MCQs

1. In which international championship Thomas Cup is presented?
(A) Football (B) Cricket (C) Basketball (D) Badminton
Ans: (D)
2. In which game is ‘Free-Throw’ given?
(A) in-hair (B) in basketball (C) in badminton (D) in cricket
Ans: (B)
3. The word ‘Iron’ is related to which game?
(A) Golf (B) Table Tennis (C) Polo (D) Judo
Ans: (A)
4. In which of the following games Gambit word is used?
(A) Carom (B) Bridge (C) Chess (D) Billiards
Ans: (C)
5. Where was the first one-day World Cricket Cup tournament played?
(A) Australia (B) England (C) New Zealand (D) West Indies
Ans: (B)
6. Which of the following Indian states is believed to be the origin of polo game?
(A) West Bengal (B) Meghalaya (C) Manipur (D) Sikkim
Ans: (C)
7. Which of the following fast bowlers took three consecutive wickets in the first over of a Test match?
(A) Glenn McGrath (B) Peterson (C) C. Walsh (D) Irfan Pathan
Ans: (D)
8. Oliver Kahn is associated with the game :
(A) Hockey (B) Football (C) Golf (D) Basketball
Ans: (B)
9. Which among the following countries won the first One-Day Cricket World Cup in 1975?
(A) England (B) Australia (C) West Indies (D) Pakistan
Ans: (C)
10. Which of the following players did not take more than 500 wickets in Test cricket?
(A) Courtney Walsh (B) M. Muralitharan (C) Shane Warne (D) Richard Hadlee
Ans: (D)
11. To which country the famous player Frankie Friedrich is associated ?
(A) Kenya (B) Ethiopia (C) Nigeria (D) Namibia
Ans: (D)
12. To which game Anuj Thakur is the associated ?
(A) Billiards (B) Golf (C) Hockey (D) Badminton
Ans: (A)
13. Which of the following sports personalities is known as Pyali Express?
(A) Shinee Abraham (B) P.T. Usha (C) Jyotirmoyee Sikdar (D) M. Binnamol
Ans: (B)
14. Which of the following sports were included for the first time in the Athens Olympics, 2004?
(A) Baseball (B) Cricket (C) Polo (D) Women Wrestling
Ans: (D)
15. Which of the following players took 600 Test wickets first of all ?
(A) Courtney Walsh (B) Glenn McGrath (C) Shane Warne (D) M. Muralitharan
Ans: (C)
16. In which of the following sports Tejasivi Savant became the first Indian woman to receive the honor of world champion-
(A) Chess (B) Boxing (C) In Shooting (D) In Wrestling
Ans: (C)
17. With which of the following games Jayant Talukdar is associated ?
(A) Golf (B) Snooker (C) Archery (D) Shooting
Ans: (C)
18. Parimarjan Negi, is associated with ?
(A) Billiard (B) Swimming (C) Chess (D) Weightlifting
Ans: (C)
19. 2018 FIFA World Cup will be held-
(A) in Russia (B) in Qatar (C) in France (D) in the Netherlands
Ans: (A)
20. Which of the following countries has won the World Football Cup twice, but did not play as a contender in the 2006 FIFA World Cup held in Germany?
(A) Belgian (B) Denmark (C) Colombia (D) Uruguay
Ans: (D)
21. The 2010 Commonwealth Games were held in New Delhi. Which of the following games were included as two new games.
(A) Billiard and Kabaddi (B) Tennis and Archery (C) Basketball and Balibal (D) Tennis and Billiard
Ans: (B)