Sports MCQs

1. In which international championship Thomas Cup is presented?
(A) Football (B) Cricket (C) Basketball (D) Badminton
Ans: (D)
2. In which game is ‘Free-Throw’ given?
(A) in-hair (B) in basketball (C) in badminton (D) in cricket
Ans: (B)
3. The word ‘Iron’ is related to which game?
(A) Golf (B) Table Tennis (C) Polo (D) Judo
Ans: (A)
4. In which of the following games Gambit word is used?
(A) Carom (B) Bridge (C) Chess (D) Billiards
Ans: (C)
5. Where was the first one-day World Cricket Cup tournament played?
(A) Australia (B) England (C) New Zealand (D) West Indies
Ans: (B)
6. Which of the following Indian states is believed to be the origin of polo game?
(A) West Bengal (B) Meghalaya (C) Manipur (D) Sikkim
Ans: (C)
7. Which of the following fast bowlers took three consecutive wickets in the first over of a Test match?
(A) Glenn McGrath (B) Peterson (C) C. Walsh (D) Irfan Pathan
Ans: (D)
8. Oliver Kahn is associated with the game :
(A) Hockey (B) Football (C) Golf (D) Basketball
Ans: (B)
9. Which among the following countries won the first One-Day Cricket World Cup in 1975?
(A) England (B) Australia (C) West Indies (D) Pakistan
Ans: (C)
10. Which of the following players did not take more than 500 wickets in Test cricket?
(A) Courtney Walsh (B) M. Muralitharan (C) Shane Warne (D) Richard Hadlee
Ans: (D)
11. To which country the famous player Frankie Friedrich is associated ?
(A) Kenya (B) Ethiopia (C) Nigeria (D) Namibia
Ans: (D)
12. To which game Anuj Thakur is the associated ?
(A) Billiards (B) Golf (C) Hockey (D) Badminton
Ans: (A)
13. Which of the following sports personalities is known as Pyali Express?
(A) Shinee Abraham (B) P.T. Usha (C) Jyotirmoyee Sikdar (D) M. Binnamol
Ans: (B)
14. Which of the following sports were included for the first time in the Athens Olympics, 2004?
(A) Baseball (B) Cricket (C) Polo (D) Women Wrestling
Ans: (D)
15. Which of the following players took 600 Test wickets first of all ?
(A) Courtney Walsh (B) Glenn McGrath (C) Shane Warne (D) M. Muralitharan
Ans: (C)
16. In which of the following sports Tejasivi Savant became the first Indian woman to receive the honor of world champion-
(A) Chess (B) Boxing (C) In Shooting (D) In Wrestling
Ans: (C)
17. With which of the following games Jayant Talukdar is associated ?
(A) Golf (B) Snooker (C) Archery (D) Shooting
Ans: (C)
18. Parimarjan Negi, is associated with ?
(A) Billiard (B) Swimming (C) Chess (D) Weightlifting
Ans: (C)
19. 2018 FIFA World Cup will be held-
(A) in Russia (B) in Qatar (C) in France (D) in the Netherlands
Ans: (A)
20. Which of the following countries has won the World Football Cup twice, but did not play as a contender in the 2006 FIFA World Cup held in Germany?
(A) Belgian (B) Denmark (C) Colombia (D) Uruguay
Ans: (D)